About us/ students

Like to read more about what the New Engineers say about the program, the learning weeks, why they choose this year of work and training? See about us/ students.

 

Graduation Year 3

Op de feestelijke bijeenkomst bij Galerie de Groen in Arnhem is Year 3 afgesloten. Een intensief jaar met aandacht voor het ontwikkelen van skills en vaardigheden, de nieuwste ontwikkelingen op gebied van data science en machine learning en het direct toepassen in projecten. Na de diploma-uitreiking is de toast uitgebracht op een mooie en uitdagende carrière van de New Engineers!

Symposium Unlocking the Value of Data
19 juni 2019
Georganiseerd door data scientists van Luminis en studenten van New Engineers

Tegenwoordig wordt veel gesproken over het gebruik van data. Het beschikken over grote hoeveelheden data heeft nog geen waarde. Dit is pas waardevol als het kan worden omgezet in relevante informatie. Met nieuwe inzichten kun je beter beslissingen nemen en nieuwe business modellen ontwikkelen.

Tijdens het symposium van New Engineers en Luminis

-        nemen we je bij de hand over wat big data nu eigenlijk zijn

-        hoe het in de praktijk kan werken

-        welke stappen je kunt doorlopen om waarde uit data te halen en

-        gaan we ook in op een of meerdere cases aangedragen door New Engineers

Wanneer: 19 juni 15:00-19:00 uur

Logo+3+bedrijven.jpg
 

Succesvol Robotiseren

Succesvol Robotiseren p1.PNG

Robotiseren is een onderwerp waar veel bedrijven steeds actiever mee bezig zijn. New Engineers start in samenwerking met de Field Lab, FME en RCT Gelderland de leerkring Succesvol Robotiseren. In 7 bijeenkomsten wordt ingegaan op de vraagstukken die je tegenkomt bij robotiseren en worden oplossingen onderzocht. In januari 2019 is de start van deze leerkring. Meer weten? Lees verder op newengineers.nl/robotics


Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs 2018.png

In het vlogbericht van Gelderland Arbeidswijs vertelt Lejla Brouwer hoe zij de koppeling tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt ziet. Hoe het onderwijs anders ingericht kan worden om het beter te laten aansluiten op de vraag van de maakbedrijven. Bekijk het vlogbericht op linkedin


New Engineers Year 3

Een nieuwe groep van jonge enthousiaste engineers is deze week gestart met het programma. De engineers hebben interessante challenges bij de partners Alfa Laval, Bredenoord, Conntech, Hellebrekers Technieken, Hyster-Yale, Modderkolk, Saab Group en Ubbink. Dit jaar is het accent op robotica.


New Civil Servants

Het nieuwe initiatief van New Engineers is het programma New Civil Servants. De opleiding is ontwikkeld voor en door de mensen uit de overheid. De opleiding start in januari 2019. Lees meer hierover bij New Civil Servants.


Opleiding voor blijvend veranderen

Foto lejla maarten jop.jpg

We weten allemaal dat opleiden belangrijk is, maar op een gegeven ogenblik schenken we daar op een bepaald geen aandacht meer aan. En dat terwijl alles om ons heen heel snel verandert. Hoe blijf je als bedrijf alert op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van business development en strategie?
Lees meer over het belang van opleiding en de ervaringen van Kamp Coating en het opleidingsprogamma van New Engineers in Oppervlaktetechnieken van juni 2018, het vakblad van ION

vereniging-ion.png
 

Crossing Educational Borders

Inst Gak.JPG

"Het is waardevol om met verschillende stakeholders te werken, hierdoor voelt iedereen zich betrokken en het vergroot en versnelt mijn leren."  Het verslag van een deelnemer van het project Crossing Educational Borders in het jaarverslag 2017 van het Instituut Gak. Met dit project is New Engineers een van de winnaars van de SkiLLLsChallenge van het  Instituut Gak en de NSvP. Lees meer in op instituutgak.nl

logo NSvP.png

Smart Café 11

RCT  Gelderland - Smart Café 11. In deze bijeenkomst het thema de menselijke kant van Smart Industry, met als gasten Maurice Ditewig van Hellebrekers Technieken en Vincent Wiegel van New Engineers.

rct gelderland.jpg
 

Wat betekent Smart Industry voor Bronkhorst High Tech

Twee New Engineers in gesprek met Henk Tappel, directeur van Bronkhorst High Tech. Zij zijn op bezoek bij het bedrijf en bespreken hoe Bronkhorst innoveert en slimmer werkt.


New Engineers in Smart Café 3

Smart Cafe 12.JPG

Het derde Smart Café van RCT Gelderland staat in het teken van de rol van techniek bij Smart Industry: flexibel produceren,  digitalisering en robotisering. Twee New Engineers zitten aan tafel met Henk Tappel, directeur van Bronkhorst High Tech.

De Smart Cafés zijn bedoeld om bedrijven te inspireren, maar ook om hen te laten zien hoe belangrijk de overgang naar slimmer produceren is en wat dat voor individuele bedrijven kan betekenen. Industrie 4.0 of Smart Industry verandert business modellen, maakt van machineproducenten dienstverleners en is soms ook een gamechanger, die bestaande bestaande business modellen op zijn kop zet. Lees verder op  RCT Gelderland of bekijk het videoverslag van deze bijeenkomst.


Vernieuwend onderwijs

Een boeiend interview met Harold Bekkering bij Brandpunt+ . Zijn idee over onderwijsvernieuwing sluit goed aan op de visie van New Engineers. Onderwijs in de 21ste eeuw betekent voor New Engineers het centraal stellen van de student in het onderwijs. Wat heeft hij nodig? Wat wil zij ontwikkelen? Op basis hiervan wordt in het onderwijs maatwerk geleverd. Lees verder op het Brandpunt+ het interview 'Diploma's zijn achterhaald'.


SkiLLLsChallenge 2017

Logo_vierkant_NSVP 2016 v2.jpg

“Laat ons zien hoe jij skiLLLs voor een Leven Lang Leren wil ontwikkelen in een concrete aanpak die kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt van morgen vergroten en vat dit samen in een voorstel.”
Instituut Gak en de NSvP hebben de SkiLLLsChallenge in het leven geroepen om partijen in het veld uit te dagen om een verdere bijdrage te leveren aan het stimuleren van een Leven Lang Leren (LLL).
Samen met partners uit de industrie en onderwijs -OBC de Heister Bemmel, OBC Quadraam en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen- heeft New Engineers donderdag 15 juni de onderwijsinnovatieprijs gekregen voor het project Crossing Educational Borders.


 Interview op New Business Radio

Maandag 19 juni waren de drie winnaars van de SkiLLLsChallenge en de NSvP te gast bij Glenn van der Burg, in het programma PeoplePower op New Business Radio. Het thema is 'Hoe leren de jongeren de vaardigheden van de toekomst? Hoe vergroot je kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt van morgen?' De gehele uitzending (een uur) is te beluisteren via de link, het interview over Crossing Educational Borders met Vincent Wiegel is via deze link te beluisteren.


Impressies van de lesweek met Dave Gray

Hoe leer je goed samenwerken, effectief communiceren (met niet-techneuten) of ideeën beter te presenteren? Studenten van New Engineers werken samen met de bekende Amerikaanse managementconsultant en auteur Dave Gray aan de ontwikkeling van hun persoonlijke vaardigheden. ‘Ik krijg een corporate mindset met bijbehorende attitude.’

Engineers van de toekomst zijn meer dan alleen technisch specialisten. Het zijn ondernemende professionals die met 21st century skills extra waarde toevoegen aan technologiebedrijven om die toekomstbestendig te houden in onze snel veranderende netwerksamenleving.  Lees verder...

 

Het artikel is ook te lezen in Het Ondernemersbelang


Provincie Gelderland

21e eeuwse vaardigheden
Engineers van de toekomst zijn ondernemende professionals. Lees verder over de ervaringen van de studenten Umarin, Jan Mark, Thijn, Alex en Else op de pagina Inspiratie van Onderwijs en Arbeidsmarkt

New Engineers staat vermeld op de projectenkaart van Onderwijs en Arbeidsmarkt van de provincie Gelderland.


Ondernemersbelang

Gezocht: Technische gamechangers!
Technisch talent dat zijn of haar vakgebied overstijgt is lastig te vinden. New Engineers biedt vooruitstrevende technici een opleidingsprogramma om juist extra samenwerkings-vaardigheden te ontwikkelen in de bedrijfspraktijk. Lees meer


Interessant artikel over de toekomst van het onderwijs op de site van de ABN AMRO. In deze tijd zijn er grote veranderingen in het onderwijs, onder andere door "de groeiende behoefte voor meer regie over het leerproces en de vraag naar onderwijs op maat..." De visie van New Engineers op het onderwijs sluit helemaal aan op deze veranderende vraag naar onderwijs.


Hoe breng je als technisch specialist je kennis over? Hoe communiceer je? Een comedy sketch van een business meeting geeft weer hoe de taal van professionals kan verschillen. Bekijk het filmpje op You Tube


BOOST actierapport 2016

Een vermelding van New Engineers in het nieuwe actierapport van Boost. Donderdag 26 januari 2017 nam gedeputeerde Michiel Scheffer het 1e exemplaar van het BOOST actierapport 2016 in ontvangst. BOOST is de aanjager voor Smart Industry in Oost-Nederland. Ondernemers, onderwijsinstellingen, intermediairs en de overheid werken in verschillende projecten samen aan het realiseren van een concurrerende, sterke en duurzame maakindustrie in Oost-Nederland.